Президентът на САЩ заяви, че ще направи дългоочакваното съобщение за

...
Президентът на САЩ заяви, че ще направи дългоочакваното съобщение за
Коментари Харесай

До дни става ясен новият председател на Федералния резерв

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че ще направи дълго чаканото известие за това кой ще оглави Федералния запас на Съединени американски щати евентуално до началото на идната седмица.  " Ще го чуете след към четири дни ", съобщи Байдън пред кореспонденти по време на пътешестване до Ню Хемпшир, представен от БГНЕС.

Белият дом пази безмълвие по отношение на желанията на Байдън за висшия пост в централната банка - основна позиция за американската и интернационалната стопанска система, до момента в който светът се пробва да излезе от разтърсванията, провокирани от пандемията от коронавирус. Някои залагат на това, че Байдън ще преназначи на поста Джером Пауъл, републиканец, който получи възторженостти от чиновниците в сегашната администрация на демократите.
Федералният запас увеличи прогнозата за напредък на Съединени американски щати до 6,5%
Американските централни банки са доста по-оптимистични във връзка с икономическите вероятности. В тази връзка те покачиха междинната с...

Байдън обаче е подложен и на напън от страна на авторитетното ляво крило на партията си да избере Лаел Брейнард – поради по-строгият метод във връзка с банковото контролиране. Независимо от това кого ще избере, икономистите настояват, че е малко евентуално централната банка да промени политиката си скоро, защото инфлационната вълна затруднява възобновяване на стопанската система от пандемичния спад и води до спад и на рейтинга на Байдън.

Под управлението на Пауъл Федералният запас е в центъра на реакцията на страната против пандемията, като понижи главния си лихвен % до нула и даде обещание да го задържи по-дълго от нормалното, с цел да помогне на стопанската система да възвърне оптималната си успеваемост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР