Президентът на САЩ прие лидерите на ЕС в Белия дом

...
Президентът на САЩ прие лидерите на ЕС в Белия дом
Коментари Харесай

САЩ и ЕС работят за избягване на ескалация в Близкия изток

Президентът на Съединени американски щати одобри водачите на Европейски Съюз в Белия дом на фона на голям брой рецесии по света. Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен подчертаха значимостта на предотвратяването на спомагателна ескалация в Близкия изток.

 
Работим непрекъснато, с цел да помогнем на най-уязвимите в Палестина и да насърчим прехода към възобновяване на мирния развой въз основа на решение за две страни.
Шарл Мишел – ръководител на Европейския съвет
Съединените щати и Европейският съюз усилват доста своята филантропична помощ за цивилните в Газа. Това е от решаващо значение предвид на тяхното страдалчество.
Урсула фон дер Лайен – ръководител на Европейската комисия

Срещата във Вашингтон се случи в миг на вътрешно политическо разделяне в Съединени американски щати. Много от споделените цели на Байдън с Европейски Съюз зависят от приемането на бюджет в Конгреса.

Това се оказа сложна задача, като се вземе поради неналичието на ръководител на Камарата на представителите, а неналичието на консенсус по отношение на помощта за Украйна може да блокира работата на федералното държавно управление през ноември. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР