Президентът на САЩ обяви в четвъртък за избор на новия

...
Президентът на САЩ обяви в четвъртък за избор на новия
Коментари Харесай

Президентът на САЩ съобщи кой сменя Йелън на поста шеф на Федералния резерв


Президентът на Съединени американски щати разгласи в четвъртък за избор на новия началник на Федералния запас – сегашния началник на регулатора Джанет Йелън ще бъде заменена от от члена на съвета на запаса Джером Пауъл.

Четиригодишният период на сегашния оглавяващ запаса завършва през 2018 година. Предстои кандидатурата на Пауъл да бъде одобрена от Сената на Съединени американски щати.

По-рано изданието Politico, базирайки се на четири източника, осведомени със обстановката към избора на нов началник на Федералния запас, заяви, че президентът Тръмп надали ще издигне кандидатурата на Йелън за втори мандат.
От Washington Post считат, че Тръмп е взел това решение, поради дейната поддръжка от страна на Пауъл на икономическата политика на новата администрация. Изданието не чака обаче смяна в политиката на регулатора след застъпване на Пауъл, защото е бил дясна ръка на Йелън е изцяло е подкрепял политиката й. По този метод, както означават анализатори от една страна президентът си подсигурява предсказуемост, а от друга получава правилен последовател в стратегически значимото ведомство.

Според изданието новият началник на Федералния запас ще би трябвало освен да организира вярна политика, с цел да не допусне финансова рецесия, само че и да се опита да отговори на евентуалните искания на демократите, само че също и да може да лавира политически.

Пауъл е роден през 1953 година във Вашингтон. През 1975 година получава бакалавърска степен в региона на политиката в Принстън, а през 1979 година юридическо обучение в Джорджтаунския университет. Има дълъг стаж в редица финансови институции.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР