Президентът на САЩ обяви нещо като амнистия за китайската Huawei,

...
Президентът на САЩ обяви нещо като амнистия за китайската Huawei,
Коментари Харесай

Тръмп временно смекчи санкциите срещу Huawei

Президентът на Съединени американски щати разгласи нещо като " прошка " за китайската Huawei, която през май 2019 година бе импортирана в " черен лист ", спиращ достъпа ѝ до технологии на американски компании. Доналд Тръмп разгласи решението си след договаряния с ръководителя на КНР Си Дзинпин в границите на срещата на Г-20 в Япония. По-късно се разбра, че става дума единствено за известно разхлабване на глобите против Huawei.

По думите на Тръпм по време на диалога това е била една от обсъжданите тематики, само че детайлното разглеждане на въпроса занапред следва. " Единственото, което мога да разреша в този момент са доставките на артикули на американски компании, употребявани в артикули на самата Huawei ", изясни той след срещата си със Си Дзинпин.

По-късно светлина върху това какво тъкмо значат думите на президента на Съединени американски щати хвърли Лорънс Кудлоу, началник на Националния стопански съвет на Белия дом. В изявление за Fox News той акцентира, че става дума за краткотрайна прошка, а не за цялостно преустановяване на глобите. Не се планува цялостно възобновяване на доставките от американски компании, а единствено за някои от тях.

Засега няма съответна информация за които тъкмо американски компании става въпрос и за какъв брой време те ще могат да доставят свои артикули на Huawei.

Не е ясно и какви са аргументите за отхлабването на глобите. Възможно е това да е обвързвано със опасността от внезапен спад на приходите на доста от засегнатите американски снабдители на Huawei. Microsoft и Intel към този момент се обърнаха към Тръмп с такива заявки. Значителни загуби може да понесе и Гугъл, която обаче действа по различен метод, пробвайки се да убеди управлението на Съединени американски щати, че неналичието на достъп до Android може да направи Huawei по-голяма опасност за националната сигурност на страната. От китайската компания пък считат, че сполучливото основаване на лична операционна система ще докара до отлив на 700-800 млн. консуматори от услугите на Гугъл.

Малко след оповестяването на глобите от управляващите на Китай организираха срещи с компании като Microsoft, Dell, Sony, Samsung и други, по време на които им е било споделено за евентуални ограничения против тях ако прекратят взаимоотношенията си с Huawei.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР