Президентът на САЩ не възнамерява лично да се срещне с

...
Президентът на САЩ не възнамерява лично да се срещне с
Коментари Харесай

Джо Байдън няма да се среща с Ким Чен Ун

Президентът на Съединени американски щати не има намерение персонално да се срещне с водача на КНДР Ким Чен Ун. Това съобщи в понеделник на постоянен брифинг прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
" След като президентът съобщи, че е подготвен за някаква форма на дипломация с КНДР, това включва ли опцията да седне на масата за договаряния с Ким Чен Ун ", попита Псаки един от публицистите. " Мисля, че методът на Байдън ще бъде напълно друг, това не е неговото желание ", сподели представителя на американския водач. Белият дом разгласи през януари, че актуалната администрация на Съединени американски щати, отпред с президента Джо Байдън, ще приготви нова тактика към КНДР и ще продължи курс, в това число ограничението на Пхенян.
 Байдън: Владимир Путин и Си Цзинпин са поканени на срещата за климата Байдън: Владимир Путин и Си Цзинпин са поканени на срещата за климата
Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Цзинпин са поканени на срещата на върха по климата, която Вашингтон възнамер...
Предишният началник на американската администрация Доналд Тръмп взе невиждано персонално присъединяване в договаряния с КНДР, които бяха предопределени да решат казуса с денуклеаризацията на Корейския полуостров. През юни 2018 година в Сингапур се организира първата по рода си среща на върха сред Съединени американски щати и КНДР, след което беше признат взаимен документ. Тогава Пхенян се ангажира да денуклеаризира Корейския полуостров в подмяна на гаранции за сигурност от Вашингтон. През февруари 2019 година в Ханой се организира втората такава среща на върха. Тръмп и водачът на КНДР Ким Чен-Ун след няколко срещи, в това число лице в лице, не можаха да се спогодят и не подписаха общ документ. На 30 юни 2019 година се организира трета среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен-Ун, тя се организира в демилитаризираната зона на границата на КНДР и Република Корея. На 5 октомври 2019 година представители на Съединени американски щати и КНДР се срещнаха в Швеция на работно равнище, само че тези договаряния завършиха без резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР