Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна заедно със съпругата си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна заедно със съпругата си
Коментари Харесай

Доналд Тръмп в Париж по покана на Макрон, ще го натиска за климата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дойде дружно със брачната половинка си Мелания в Париж. Първата американска двойка ще бъде почетен посетител на президента Еманюел Макрон и брачната половинка му Сесилия за тържествата по случай Деня на Бастилията и годишнината от влизането на Съединени американски щати в Първата международна война, съобщи Асошиейтед прес.

Макрон стимулира поканата за националния празник 14 юли, изпратена до американския водач, със устрема " да приветства незаменимите връзки в областта на сигурността ", основани сред двете страни, съобщи Франс прес.

" Франция и Съединени американски щати имат една съществена допирна точка - битката с тероризма и отбраната на нашите витални ползи. Било то в Близкия изток или в Африка - съдействието ни със Съединени американски щати е образцово ", съобщи френският президент.

" Съединени американски щати са наш първи сътрудник в разузнаването, във военното съдействие, в общата битка с тероризма ", напомни той. И акцентира, че " Щатите са също така и исторически сътрудник на Франция ".

" Ето повода да поканя Доналд Тръмп за 14 юли - с цел да отбележим 100-годишнината от влизането на американските войски във войната един до друг с нас, да ги почетем и да приветстваме връзките посред ни, незаменими в областта на сигурността ", сподели френският водач.

" Имаме потребност от Съединените американски щати ", безапелационен бе Макрон. Но в това време призна, че " западният свят се пропуква след избирането на Тръмп ". Френският водач загатна и " различията, по-специално неразбирателството по отношение на климата ".

" Съжалявам за това, поставям доста старания, с цел да се боря с несъгласията ", увери френският президент. И даде обещание да прави " всичко, с цел да убеди градовете, федералните щати, американските бизнесмени да ни последват и в действителност да съблюдават Парижкото съглашение, без значение дали го желае федералната страна ".

Just landed in Paris, France with @FLOTUS Melania. pic.twitter.com/knULGOQF1K
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 13, 2017
Междувременно американските кореспонденти, съпътстващи Тръмп във Франция, го изгубиха, откакто част от автомобилния конвой с президента сбърка посоката, оповестява АП.

Той и Мелания Тръмп бяха откарани от парижкото летище " Орли " към резиденцията на американския дипломат в централната част на френската столица. Някои улици бяха затворени, до момента в който кортежът се придвижваше към резиденцията, само че колите в опашката направиха неверен завой и се озоваха в трафик.

Журналистите бяха в изгубилите се коли и по този начин не съумяха да документират идването на Тръмп в резиденцията. В последна сметка репортерите бяха докарани в резиденцията, с цел да изчакат приключването на срещите на Тръмп.

По-късно Мелания е пристигнала в най-голямата педиатрична болница във Франция по отношение на първия й ангажимент по време на двудневното посещаване. Болницата Necker е една от най-старите в Париж. Тя е учредена през 1778 година, показва АП.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР