Президентът на САЩ е придружен от неговата съпруга Джил БайдънПрезидентът

...
Президентът на САЩ е придружен от неговата съпруга Джил БайдънПрезидентът
Коментари Харесай

Джо Байдън пристигна в Лондон за погребението на кралицата

Президентът на Съединени американски щати е съпроводен от неговата брачна половинка Джил Байдън

Президентът Джо Байдън и брачната половинка му доктор Джил Байдън дойдоха в Лондон с цел да участват на погребението на кралица Елизабет, предава

Президентът Байдън напусна Вашингтон, пътувайки без някогашни президенти на Съединени американски щати.

Белият дом сподели по-рано тази седмица, че кралската покана за погребението, което ще се състои в понеделник, 19 септември, в Уестминстърското абатство, е единствено за Байдън.

Кралицата умря на 8 септември след 70-годишно ръководство, предизвиквайки тъга и печал в Обединеното кралство и по света. Тя се е срещала с голям брой президенти на Съединени американски щати, в това число през последните години Доналд Тръмп, Барак Обама и Джордж У. Буш. Тя се e срещнала с 13 от последните 14 американски президенти, всички като се изключи Линдън Джонсън, започвайки с Хари Труман през 1951 година, когато към момента е била принцеса.

Семейство Байдън се причисли към кралицата на чай през юни 2021 година Байдън ще организира двустранна среща с английския министър председател Лиз Тръс на Общото заседание на Организация на обединените нации в сряда.

В неделя, 18 септември семейство Байдън ще отдадат респект на починалия суверен, чийто ковчег лежи в Уестминстър Хол. След това те ще се подпишат в формалната книга за съболезнования, преди да участват на банкет, проведен от крал Чарлз.

На държавното заравяне в понеделник ще участват близо 100 президенти и държавни ръководители.

79-годишният Байдън сподели, че кралицата му припомня за майка му. Президентът е добре осведомен със скръбта, защото загуби възрастния си наследник от рак през 2015 година, а брачната половинка и дребната си щерка в автомобилна злополука преди десетилетия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР