Президентът на САЩ е отнел достъпа до секретна информация на

...
Президентът на САЩ е отнел достъпа до секретна информация на
Коментари Харесай

Тръмп отне достъпа на бившия директор на ЦРУ до секретна информация

Президентът на Съединени американски щати е лишил достъпа до секретна информация на някогашния шеф на Централното разследващо ръководство, заяви говорителката на Белия дом. Джон Бренън е един от най-откровените критици на Доналд Тръмп, а съгласно говорителката Сара Сандърс точно това е и повода да бъде спряна опцията му да се среща със секретна или квалифицирана информация. По думите ѝ претекстът е " безотговорното му държание ".
След срещата Тръмп-Путин през юли в Хелзинки някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ дефинира представянето на американския президент като " чиста държавна измяна ".
Днес Бренън написа в профила си в " Туитър ": " Стъписващо е какъв брой постоянно вие не успявате да покриете даже минималните стандарти за честност, положителни маниери и и пристойност. Изглежда вие в никакъв случай няма да разберете какво значи да си президент, нито какво е нужно, с цел да бъдеш добър, заслужен и почтен човек. Толкова разочароващо, толкоз рисково за нашата страна ".
Тръмп ревизира и достъпа до класифицирана информация на някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, който скандално уволни предходната година, както и на Джеймс Клапър, шефът на националното разузнаване при ръководството на Барак Обама.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР