Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в телевизионно интервю, че

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в телевизионно интервю, че
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Путин е замесен в убийства

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в телевизионно изявление, че съветският му сътрудник Владимир Путин „ евентуално “ е забъркан в убийства и отравяния, само че „ не и в нашата страна “, съобщи Си Ен Ен (CNN). „ Разбира се, те не би трябвало да го вършат “, добави Тръмп.

Забележките му бяха направени по време на обстойно изявление за предаването „ 60 минути “ по телевизия Си Би Ес (CBS), което засегна редица тематики като връзките със Северна Корея, Китай, Русия, чиновниците в Белия дом и други

Попитан от водещата за съмненията по отношение на рецензиите му към Путин, Доналд Тръмп сподели:

„ Мисля, че съм доста корав персонално с него .

Двамата имахме среща. Това беше доста сложна, само че и доста добра среща “. Тръмп засяга необятно подложената на критика среща на върха, в която по време на конференция той отхвърли да поддържа преценката на американското държавно управление, че Русия се е месила в президентските избори през 2016 година

Путин: Доналд, би трябвало се погледнеш в огледалото за скъпия петрол

Ето още някои основни моменти от изявлението на американския държавен глава.

Руската интервенция в изборите през 2016 година

Попитан, след мненията му за Путин, дали счита, че Русия се е намесила в изборите през 2016 година, той отговори: „ Намесили са се. Но мисля, че Китай също се е намесила, мисля че и други страни са се месили... И мисля, почтено казано, че Китай е по-големият проблем “.

За Северна Корея

Попитан за прегръдката му с водача на КНДР Ким Чен-ун, Тръмп съобщи, че знае за нарушаванията на човешките права в азиатската страна, само че напъните му са довели до по-малко закани за Съединени американски щати. „ Разбира се, знам всички тези неща. Искам да кажа, че не съм бебе, знам тези неща.

Вижте, дано бъде както е. Разбирам се с него доста добре, има добра сила и химия сред нас. Погледнете ужасяващите закани, които бяха отправяни. Вече няма закани към този момент няма закани “, изясни президентът на Съединени американски щати.

За комерсиалната война с Китай

Доналд Тръмп съобщи, че „ би могъл “ да наложи нови мита за Китай. Съединени американски щати към този момент постановиха мита в размер на 250 милиарда $ и президентът заплаши с още, в случай че Китай отмъсти против американските фермери или други промишлености.

„ Те желаят да договарят... те желаят да договарят “, сподели президентът. На въпрос дали той е подготвен да договаря Тръмп отговори: „ Има страхотна химия сред мен и президента на Китай Си Дзинпин. Не знам дали това ще продължи безусловно. Казах на президента Си, че не можем да продължаваме да позволяваме Китай да източва 500 милиарда $ годишно от Съединени американски щати под формата на търговия и други неща... и споделих, че не можем и няма да продължим да позволяваме това повече “.

Тръмп съобщи, че не се пробва да тласне Китай към икономическа меланхолия. „ Не, не, макар при тях има спад с 32% за четири месеца, което е кат през 1929 година “, сподели президентът. Той добави: „ Не желая това... Искам те да договорят с нас обективна договорка. Искам да отворят пазарите си както... нашите пазари са отворени “.

За мненията на Мелания Тръмп, че в Белия дом има хора, на които не може да се има вяра

„ Аз се усещам по същия метод. Ще бъда прям с вас, не вярвам на всички в Белия дом “, сподели Тръмп. „ Обикновено съм защитаван и мисля, че съм защитен по всевъзможен метод, само че не мога да кажа, че имам вяра на всички в Белия дом, не съм бебе. Това е тежка работа. Ова е порочно място, Вашингтон е доста, доста порочно място. Атаките, неприятните думи, говоренето зад тила. Но знаете ли, по мой личен метод се усещам комфортно тук “, изясни той.

Доналд Тръмп: Аз и Ким се влюбихме

Тръмп атакува Китай: Си към този момент не ми е другар

Европейски Съюз, Русия и Китай против Съединени американски щати, смяха се на Тръмп в Организация на обединените нации

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР