Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в телефонен разтовор с

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в телефонен разтовор с
Коментари Харесай

Тръмп увери Япония, че САЩ може да я защити от КНДР дори с ядрено оръжие

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в телефонен разтовор с премиера на Япония Шиндзо Абе, че има подготвеност да използва, в случай че е нужно, нуклеарно оръжие протидв КНДР. Това заяви Белият дом, представен от БГНЕС.
Според информацията Тръмп е удостоверил задължението си да пази континенталната част на Съединени американски щати, други американски територии " и съдружниците с приложимост на цялостния набор от дипломатически, елементарни и нуклеарни благоприятни условия ", които има разполагаем Вашингтон. Американският и японският водач организираха втори за денонощието телефонен диалог " с цел да обсъдят хипотетичното тестване на атомна бомба в Северна Корея ", отбелязва Белият дом.
По-рано в неделя стана известно от военния министър на Съединени американски щати Джеймс Матис, че Съединени американски щати са подготвени да отговорят на вероятни закани от страна на Северна Корея, в това число на закани против американски съдружници, с огромна приложимост на военна мощ.
" На каквито и да са закани за Съединени американски щати или техни територии, в това число против Гуам или съдружници, ще бъде даден масиран боен отговор, както ефикасен, по този начин и тягостен ", съобщи главата на американското военно ведомство. Той застана пред телевизионните камери след края на състоялото се при президента Доналд Тръмп изключително заседание на управлението на американската администрация, отдадено на разглеждане на разновидности за по-нататъшни дейности по отношение на извършения от Пхенян нов нуклеарен опит.
Военният министър разгласи, че Съединени американски щати не се стремят към " цялостно заличаване " на Северна Корея, макар че имат такава опция.
Само преди дни Джеймс Матис разгласи, че Съединени американски щати не се отхвърлят от дипломатическите старания за контролиране на рецесията към Северна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР