Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че очаква

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че очаква
Коментари Харесай

Тръмп очаква да подпише предсрочно част от търговската сделка с Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че чака да подпише предварително забележителна част от комерсиалната договорка с Китай, само че не посочи тъкмо по кое време може да стане това, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

" Търсим опция за предварително сключване на доста огромна част от комерсиалната договорка с Китай. Ще я назовем " първа фаза ", само че това е ще съставлява доста огромен част от комерсиалното съглашение ", уточни той пред кореспонденти сподели той пред кореспонденти във военновъздушната база " Андрюс " преди да замине на посещаване в Чикаго.

Лидерите на двете най-големи стопански системи в света работят за реализиране на единодушие по текста за комерсиалното съглашение, известно като " първа фаза ", оповестено от Тръмп на 11-ти октомври. Тогава Доналд Тръмп съобщи, че се надява да подпише съглашението с китайския президент Си Цзинпин през идващия месец по време на срещата за Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Чили.

В понеделник президентът на Съединени американски щати подсети, че подписването е планувано за срещата на върха, само че направи отпратка към актуалните политически безредици в Чили, изразявайки вяра, че управляващите ще съумеят да се оправят.

Според него първата фаза от комерсиалната договорка с Китай " ще се погрижи за фермерите " и " също по този начин ще се погрижи за доста от банковите потребности ". " Бих споделил, че подписването може да стане малко по-рано от графика ", означи той.

Междувременно Съединените щати отхвърлиха настояването на Китай за 2,4 милиарда $ обезщетителни наказания за хипотетично несъблюдение от страна на Съединени американски щати на решение на Световната комерсиална организация (СТО) и изпратиха въпроса до арбитражната комисия на СТО, съобщи в понеделник представител на основаната в Женева комерсиална организация.

Апелативните съдии на СТО обявиха през юли, че Съединените щати не съблюдават напълно решението на СТО по отношение на цените, които Вашингтон ползва върху вноса на китайските слънчеви панели, на турбини за вятърна сила и стоманени цилиндри. Те също по този начин показаха, че Пекин може да наложи наказателни наказания, в случай че Съединени американски щати не отстрани високите мита.

Вашингтон обаче оспори в понеделник това решение и възрази против китайското гледище за компенсационни наказания на стойност 2,4 милиарда $, изпращайки въпроса на арбитражния орган на СТО, с цел да вземе решение за съответната сума. Самият случай датира от 2012-а година, когато тогавашният президента Барак Обама вкара наказателните мита, и акцентира продължаващите недоволства от страна на Белия дом по отношение на решението на СТО.

Говорейки пред репортерите във военната база " Андрюс ", Тръмп също по този начин означи, че " няма визия какво вършат демократите в Камарата на представителите по въпроса за тристранното комерсиално съглашение USMCA сред Съединени американски щати, Мексико и Канада ", изтъквайки, че Канада и Мексико към този момент са одобрили новата комерсиална договорка. " Невършещите нищо демократи са толкоз фокусирани единствено върху лова на вещици ", означи президентът, визирайки провеждащото се следствие за неговия импийчмънт.

Според Тръмп " Нанси Пелоси (лидер на Конгреса) наподобява няма време " да приключи процеса, преди да сложи съглашението USMCA за гласоподаване, поради следствието за импийчмънт. Дългоочакваното одобрение на Споразумението САЩ-Мексико-Канада трябваше да завърши до момента, акцентира той и добави, че то безспорно " ще има двупартийна поддръжка ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР