Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за израелски

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за израелски
Коментари Харесай

Тръмп не е сигурен дали Израел изобщо иска мир с палестинците

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в изявление за израелски вестник, че не е сигурен дали Израел желае да реализира спокойно съглашение с палестинците, осведоми Агенция Франс Прес.

Преди американският водач подлагаше на критика палестинците, че не желаят да договарят, само че в това време се въздържаше от отправяне на рецензии по адрес на еврейската страна.

 Израел би трябвало да направи взаимни отстъпки за мир с палестинците, има вяра Тръмп
Израел би трябвало да направи взаимни отстъпки за мир с палестинците, има вяра Тръмп

Тръмп не изключи наличието на палестинци в Йерусалим

В изявление за Israel Hayom Тръмп акцентира, че американско-израелските връзки са " страхотни " , само че при мир с палестинците ще бъдат " доста по-добре ".

" Точно в този момент бих споделил, че палестинците не желаят мир. Те не се стремят към мир. Не съм изцяло сигурен, че Израел желае мир. Трябва да забележим какво ще се случи ", разясни държавникът.

Президентът на Съединени американски щати също изрази безпокойствие по отношение на израелската политика на застрояване, макар че актуалната администрация на Белия дом надалеч по-малко подлага на критика Тел Авив за построяването на еврейски селища на палестинска територия спрямо тази на Брак Обама.

Селищата са нещо, което доста усложнява и постоянно е усложнявало договарянето на мир, тъй че аз мисля, че Израел би трябвало да бъде доста деликатен с това, прикани Тръмп.

Той изрази подозрение дали въобще палестинците и Израел ще стартират договаряния за мир.

Отношенията сред Вашингтон и палестинците внезапно се утежниха след решението на Тръмп да разгласи през декември 2017 година, че Йерусалим е столица на Израел и че Вашингтон ще си реалокира посолството в свещения град.

Палестинските водачи дадоха отговор, че няма да договарят със Съединени американски щати, до момента в който не анулират решението си за града. Тръмп пък взе решение да замрази десетки милиони долари помощ за палестинците посредством Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР