Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за Фокс

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за Фокс
Коментари Харесай

Тръмп смята, че трябва да се разследват финансовите връзки на Джо Байдън с Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в изявление за " Фокс нюз ", че счита за належащо да се проверяват възможните финансови връзки на някогашния вицепрезидент Джо Байдън с държавното управление на Китай, съобщи ТАСС.

Американските медии оповестиха преди няколко години, че компанията на Хънтър - по-малкия наследник на Байдън, е сключила с поделение на " Банк ъв Чайна " съглашение, предвиждащо вложения от близо 1 милиард $, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Сто на 100 това си е срам ", сподели Тръмп, запитан от телевизионния водещ дали във връзка със случая би трябвало да се проверяват Байдън и членовете на фамилията му.

Според американския президент Китай е " голям съперник " на Съединени американски щати. " Те желаят да завладяват света ", напомня ТАСС негово изявление.

Съединени американски щати покачиха от 10 май от 10 на 25 % митата върху китайски артикули на стойност 200 милиарда $. Освен това Тръмп съобщи, че е наредил да се вдигнат митата върху китайска продукция за още 300 милиарда $. Според американски публични представители решението е било взето, откакто Китай се отметнал от поетите задължения на комерсиалните договаряния. В отговор Пекин съобщи на 13 май, че ще наложи от 1 юни ответни мита върху близо 5000 американски артикули на обща стойност 60 милиарда $. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР