Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за американската

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за американската
Коментари Харесай

ЕС е "неприятел", заяви Тръмп, Туск възрази: "ЕС и САЩ са най-добри приятели"

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в изявление за американската телевизия Си Би Ес, че гледа на Европейския съюз като на зложелател поради комерсиалната му политика и още веднъж атакува Германия, която е вдигнала бяло знаме пред Москва, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че имаме доста неприятели. Мисля, че Европейски Съюз е противник, имайки поради по какъв начин постъпват с нас в търговията. На човек не би му и хрумнало за Европейски Съюз, само че те са противник ", сподели Тръмп в изявление от своя голф-клуб в Шотландия, преди да замине за Хелзинки, където ще се срещне с съветския президент Владимир Путин.

" Русия е противник в някои аспекти. Китай е противник стопански. Със сигурност те са неприятели. Но това не значи, че са неприятни. Означава, че са ни съперници ", разясни президентът, като добави, че има " огромен проблем с Германия ", имайки поради договорката за газопровода с Русия.

" Предполага се, че воюваш поради някого, а този някой дава милиарди долари на оня, от който го пазиш. Има доста яд поради обстоятелството, че Германия заплаща на Русия милиарди долари ". " Мисля, че това е доста неприятно нещо за Германия. Какво, те да не би да развяват бяло знаме? ", съобщи Тръмп, откакто предходната седмица на срещата на НАТО в Брюксел насочи сходни нападки против Берлин.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск възрази, като написа в " Туитър ": " Америка и Европейски Съюз са най-хубави другари. Който споделя, че сме врагове, популяризира подправени вести ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР