Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че скоро ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че скоро ще
Коментари Харесай

Тръмп очаква китайския президент в Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи нощес, че скоро ще одобри китайския си сътрудник Си Цзинпин в Белия дом, съобщи Франс прес.

В момента се чака възобновяване на двустранните търговски договаряния в Пекин. Тръмп от седмици приказва за бъдеща среща с китайския президент, само че до момента не е споменавал дата, предава Българска телеграфна агенция.

От януари насам Съединени американски щати и Китай договарят за широкообхватно комерсиално съглашение, което би трябвало да разреши да се постави завършек на започнатата от Тръмп комерсиална война. Наложените от президента на Съединени американски щати ограничавания върху китайския импорт целят Пекин да постави завършек на практики, които Вашингтон смята за нелоялни, напомня Агенция Франс Прес.

" Китайският президент Си ще пристигна скоро ", съобщи нощес Тръмп на гала в градината на Белия дом.

Очаква се непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър и финансовият министър Стивън Мнучин да посетят Пекин за търговски договаряния, които стартират на 30 април. След това се чака на 8 май китайският вицепрезидент Лю Хъ да дойде във Вашингтон, с цел да продължи полемиките, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР