Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, при какви условия Вашингтон

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, при какви условия Вашингтон ...

Доналд Тръмп назова условието за премахване на санкциите към Русия.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, при какви условия Вашингтон е готов да премахне ограничителните мерки спрямо Русия.

В интервю за "Ройтерс" американският лидер е казал, че  е готов да обмисли отмяната на санкциите, ако Москва ще сътрудничи с Вашингтон по редица външнополитически въпроси и по специално тези, свързани със Сирия и Украйна.

Припомняме, че Съединените щати обявиха за въвеждането на първия пакет от санкции срещу Русия на 22 август като това бе свързано с обвиненията на Лондон и Вашингтон към правителството в Москва, че е свързано със случая "Скрипал", при който бе използван "смъртоносен" нервно-паралитичен газ в опита за убийство във Великобритания.

"Правителството на Руската федерация използва химически или биологични оръжия в нарушение на международното право", заяви тогава говорителят на Държавния департамент Хедър Науърт в изявление.

Първият етап, който влиза в сила на 22 август, предвижда  пълна забрана за износ за Русия на електронни устройства и компоненти с двойно предназначение. Преди санкциите, всеки конкретен случай бе разглеждан за разрешение за износ. 

Вторият пакет от санкциите ще влезе в сила след три месеца при положение, че Русия не даде гаранции за в бъдеще да не използва химически оръжия, както и да се съгласи на инспекции на място от страна на ООН.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Източник: blitz.bg