Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че неговият план

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че неговият план
Коментари Харесай

Тръмп: Планът ми за близкия изток е крачка към мира!

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че неговият проект за споразумяване на израелско-палестинския спор ще разреши на Израел да направи огромна крачка към мира, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Палестинците заслужават един по-добър живот, добави още той, застанал до израелския министър председател Бенямин Нетаняху и представяйки проекта си за мир в Близкия изток от 80 страници. Тръмп добави, че това е най-детайлният проект, който в миналото е бил изготвян.

 

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че мирният проект за Близкия изток предлага реалистично решение с две страни, съобщи Ройтерс.

Той показа, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху му е споделил, че препоръчаният проект от американската администрация ще бъде основа за директни договаряния за мир, съобщи Ройтерс.

" Вчера израелският министър председател ми сподели, че желае да схване визията в проекта за основа за директни договаряния с палестинците, което е исторически пробив и също по този начин, бих желал да кажа, че израелският опозиционен водач Бени Ганц също поддържа и то доста мощно този проект ", съобщи Тръмп. 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху пък съобщи, че проектът на Тръмп за споразумяване на израелско-палестинския конфликт е реален път към дълготраен мир.

По рано американски представители оповестиха, че проектът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за мир в Близкия изток приканва за основаване на Палестинска страна със столица в елементи от Източен Ерусалим. Така де факто бе комплициран завършек на спекулациите, че в проекта няма да попада решението с две страни на израело-палестинския спор, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Американските представители споделиха още, че проектът, който ще бъде показан през днешния ден, усилва повече от два пъти територията, която понастоящем е под палестински надзор, макар че той също по този начин признава израелския суверенитет над огромните селища в Западния бряг, нещо, на което е съвсем несъмнено, че палестинците ще възразят.

Палестинците към този момент отхвърлиха предлагането на Тръмп за мир в Близкия изток, обвинявайки го в користолюбие в интерес на Израел, защото той възприе политики, които са в поддръжка на Израел, само че в ущърб на палестинците, показва организацията.

Планът приканва и за четиригодишно заледяване на създаване на нови израелски селища в Западния бряг. По време на този интервал ще бъдат контрактувани детайлите за трайно съглашение, настояват още представителите, поискали да запазят анонимност. Засега не е ясно дали четиригодишното заледяване ще бъде удължено, в случай че дефинитивна договорка не бъде контрактувана за тези четири години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР