Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че не разполага

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че не разполага
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Не разполагам със записи на разговорите си с Джеймс Коми

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че не разполага със записи на диалозите си с някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, предадоха.

Досега той нееднократно бе намеквал, че има такива записи.

" При всичките известия напоследък за електронно следене, прехващане, откриване и нелегално приключване на информация, нямам визия дали има " ленти " или записи на диалозите ми с Джеймс Коми, само че аз не съм правил и не разполагам с такива записи ", написа Тръмп в серия от туитове.

...whether there are " tapes " or recordings of my conversations with James Comey, but I did not make, and do not have, any such recordings.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 22, 2017
Няколко дни откакто уволни Коми на 9 май, президентът на Съединени американски щати загатна за опцията да съществуват записи на диалозите му с него.
" Джеймс Коми по-добре да се надява, че няма " записи " на диалозите ни преди да пуска информация към медиите! ", гласеше застрашителен туит на Тръмп.

При чуване в Сената при започване на юни Коми съобщи по този мотив: " Видях туита за записите. Надявам се, че има записи. "

В Сената някогашният шеф на ФБР съобщи под клетва, че Тръмп изискал от него да му е предан и му споделил да приключи следствието на съветската интервенция в американските избори от 2016 година в частта, засягаща някогашния консултант за националната сигурност на президента Майкъл Флин. Ако това бъде доказано, то би могло да се пояснява като възпрепятстване на правораздаването.

Тръмп упрекна Коми в неистина и съобщи, че е подготвен да опровергае под клетва свидетелските му показания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР