Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че може да

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че може да ...

Тръмп: Може да удължим временното примирие ако видим, че преговорите напредват.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че може да даде допълнителен срок на Китай, преди да наложи нови наказателни мита, ако преговорите за решаване на търговския спор с Пекин напредват достатъчно. Още по тематаНай-голямата заплаха за стабилността на петролните пазариФинансист: Пресилена е тезата за икономическа буря над световната икономика

"Ако сме близо до споразумение е възможно да отпусна малко платната за известно време", каза президентът на среща с министрите си.

САЩ дадоха срок на Китай до 1 март за постигане на споразумение по търговските разногласия между двете страни, преди да увеличат от 10 на 25% митата за китайски внос на стойност 200 милиарда долара.

Тръмп отбеляза, че САЩ имат голям екип в Китай, който се стреми да постигне споразумение.

В отговор на въпрос дали очаква да се срещне с китайския президент Си Дзинпин в края на март той отговори "не на този етап".

Тръмп обаче изтъкна, че все още очаква да се срещне със китайския лидер в даден момент за приключване на споразумението.

Президентът на САЩ изрази неудовлетворение от споразумението на демократите и републиканците за изграждане на стената по мексиканската граница, но отхвърли перспективата за нова частична парализа на американската администрация.

/БТА/

Източник: investor.bg