Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че Иран е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че Иран е
Коментари Харесай

Тръмп за сваления американски дрон: Иран направи много голяма грешка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че Иран е направил "много огромна неточност " като е свалил американски безпилотен аероплан, предадоха международните организации.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс сподели, че Тръмп е бил осведомен за случая през нощта и тази заран. Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война съобщи, че е свалил дрона в иранското въздушно пространство. Американските въоръжени сили обаче нарекоха свалянето "непровокирана офанзива " и споделиха, че тя е била осъществена в интернационалното въздушно пространство над Ормузкия пролив.

Иран в това време внесе в Организация на обединените нации тъжба по отношение на случая със свалянето на безпилотния летателен уред на въоръжените сили на Съединени американски щати, съобщи ТАСС, като се базира на иранската организация ИСНА. Говорителят на иранското министерство на външните работи Абас Мусави дефинира случая с американския дрон като "агресивни и провокативни дейности от страна на Съединените щати ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР