Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че вярва, че ръководството

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че вярва, че ръководството
Коментари Харесай

Тръмп се навива, че Хасан Рухани ще иска да се срещне с него

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че има вяра, че управлението на Иран желае среща, добавяйки, че се пробва да провежда среща с иранския си сътрудник на идното заседание на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
" Мога да ви кажа, че Иран желае да се срещнем ", сподели той пред кореспонденти в Белия дом, заяви Агенция Франс Прес.
Тръмп неведнъж е посочвал, че е подготвен да се срещне с Хасан Рухани, който се чака да участва на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк този месец. Иранците обаче до момента не са дали позитивен отговор.
Вчера Рухани взриви администрацията на Тръмп, която оказа напън върху Иран, заявявайки, че " американците би трябвало да схванат, че безочливостта и разпалването не работят в тяхна изгода. И двете... би трябвало да бъдат изоставени ".
Техеран и Вашингтон са в доста изострени връзки от май предходната година, когато Тръмп едностранно отдръпна Съединени американски щати от нуклеарната договорка от 2015 година и стартира още веднъж да постанова наказателни ограничения против Иран. Иран отговори, като ограничи до най-малко уговорките си към нуклеарното съглашение.
Междувременно американският президент сподели и, че държавният секретар Майк Помпео няма да бъде назначен за консултант по националната сигурност след напускането на Джон Болтън. " Има още 15 претенденти. Всеки желае да бъде на тази позиция, както знаете ", добави Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР