Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че участието на американските

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че участието на американските ...

Тръмп: Военната намеса на САЩ в Близкия изток е най-лошото решение, взимано някога.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че участието на американските военни в Близкия изток е "най-лошото решение, което някога е било взимано" и че той гарантира безопасното завръщане на войските.
Тръмп се сблъска с негативна реакция и от републиканци, и от демократи след изненадващо съобщение на Белия дом в неделя, че Вашингтон изтегля от 50 до 100 „специални оператори“ от северната граница на Сирия.
"Влизането в БЛИЗКИЯ ИЗТОК Е НАЙ-ЛОШОТО РЕШЕНИЕ, ВЗЕМАНО В ИСТОРИЯТА НА НАШАТА ДЪРЖАВА! Отидохме на война по фалшивосега опровергано предположение, ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ ", написа в Туитър президентът във връзка с американското нашествие в Ирак през 2003 г.

....IN THE HISTORY OF OUR COUNTRY! We went to war under a falsenow disproven premise, WEAPONS OF MASS DESTRUCTION. There were NONE! Now we are slowlycarefully bringing our great soldiersmilitary home. Our focus is on the BIG PICTURE! THE USA IS GREATER THAN EVER BEFORE!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 9, 2019
"Нямаше НИЩО! Сега бавно и внимателно водим нашите велики войници и военни вкъщи. Фокусът ни е върху ГОЛЯМАТА СНИМКА! САЩ Е ПО-ВЕЛИК ОТКОЛКОТО КОГАТО И ДА БИЛО ПРЕДИ!".

Източник: actualno.com