Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Турция е постъпила

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Турция е постъпила
Коментари Харесай

Тръмп: Турция постъпи много, много зле. Няма да оставим нещата така

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Турция е постъпила " доста, доста зле " и предизвести, че  ще последват още наказателни дейности спрямо южната ни съседка.
 Съединени американски щати заплашиха Турция с още наказания поради свещеник Брънсън  Турция увеличи митата за американски коли, алкохол и тютюн
Турция е проблем отдавна. Те не работят като другар, съобщи Тръмп пред Белия дом няколко часа, откакто турски съд отхвърли да освободи американския свещеник Андрю Брънсън, който бе арестуван в страната през октомври 2016 година

Те трябваше да го върнат от дълго време. Турция постъпи доста, доста зле, сподели президентът.

Това към момента не е всичко. Няма да оставим нещата по този начин. Те не могат да държат наши хора, добави той.

Случаят с американския свещеник Андрю Брънсън, съден от турски съд по обвинявания в тероризъм и шпионаж, стои в основата на дипломатическата рецесия сред Турция и Съединени американски щати, довела до спад на турската лира.

Пасторът, нравствен лидер на дребна протестантска черква в Измир, бе изместен под домакински арест предишния месец, откакто прекара близо две години в пандиза, само че фактът, че не бе изцяло освободен, единствено увеличи напрежението.

Във връзка със случая Вашингтон наложи серия от наказания на Анкара.

Американският министър на финансите предизвести през вчерашния ден, че администрацията е подготвена да наложи нови наказания против Турция, в случай че свещеник Брънсън не бъде освободен скоро.

Пасторът рискува да получи до 35 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен по обвиняванията в шпионаж и терористична активност, които той отхвърля.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР