Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че строителството на обещаната

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че строителството на обещаната
Коментари Харесай

Тръмп: Започваме да строим оградата по границата с Мексико в понеделник

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че строителството на обещаната стена по границата на страната с Мексико ще стартира „ незабавно “ след подписването на Закона за бюджета, в който са включени $1,6 млрд за финансирането ѝ. Това написа американското издание Washington Examiner, представено от организация " Фокус ".
Започваме работата безусловно в понеделник “, съобщи Тръмп по време на мероприятие в Белия Дом. „ Отделили сме доста пари за границата “.
Припомняме, че в петък американския държавен глава заплаши да наложи несъгласие на Закона за бюджета на Съединени американски щати, признат от Конгреса в четвъртък, тъй като в него не са били планувани задоволително средства за строителството на стената.
Въпреки че от Белия Дом желаеха $25 милиарда финансиране за строителството на стената, законотворците гласоподаваха единствено $1,6 милиарда във финалната версия. Тези пари могат да отидат единствено за телена ограда и не могат да бъдат употребявани за изграждане на бетонена стена по цялата дължина на границата. По случая Тръмп означи: " Не съм удовлетворен от $1,6-те милиарда за стената ", само че все пак той разказа сумата като „ в началото заплащане “ за стената, което ще разреши на администрацията да стартира да я строи мигновено. „ Това е краткосрочно финансиране, само че ще бъде употребявано незабавно “, съобщи президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР