Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще върне американските

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще върне американските
Коментари Харесай

Тръмп с нов ангажимент да изтегли американските военни от Афганистан

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще върне американските войски от Афганистан в рационален период, без да показва дата. Той направи това изказване пред кореспонденти в Белия дом, съобщи БГНЕС.
" Всички знаят, че понижаваме наличието на до осем хиляди военнослужещи. Ние контактуваме и с талибаните и с президента на Афганистан. Работим там не като бойци, а като полиция. Мисля, че това към този момент е задоволително ", сподели Тръмп.
" Нямам [конкретни срокове], [ще напуснем], когато е належащо ", добави Тръмп. В същото време американският президент означи, че бойците могат да се върнат когато и да е.
Очаква се висши американски военни да обсъдят разновидности за изтеглянето на американските войски от Афганистан с Тръмп през идващите няколко дни. Пълното евакуиране на войските може да настъпи още преди президентските избори през ноември, оповестиха пред вестник The New York Times тази седмица чиновници, осведомени с въпроса.
Според тези длъжностни лица, Тръмп е изразил предпочитание да изтегли войските на Съединени американски щати от Афганистан по-рано от периода, маркиран в мирното съглашение с талибаните от 29 февруари 2020 година, в което се показва, че американските войски ще бъдат изцяло изтеглени в границите на 12 до 14 месеца, в случай че групата извърши изискванията, планувани в съглашението. Една от ангажиментите е, че талибаните би трябвало обществено да се откажат от връзките си както с " Ислямска страна ", по този начин и с " Ал Кайда ", преди американските войски да стартират да напущат страната.
Въпреки това висши военни чиновници считат, че изтеглянето на всички войски от Афганистан прекомерно бързо може да се отрази отрицателно на мирното съглашение с талибаните.
Според The New York Times, Тръмп е настоял за предварително отдръпване поради опасенията по отношение на разпространяването на COVID-19 в Афганистан. Пентагонът счита, че най-малко 50% от афганистанските сили за сигурност са инфектирани с COVD-19; това спря образованието и взаимните интервенции сред американските и афганистанските сили, макар че въздушните удари против " Ислямска страна " към момента са в ход.
Когато Джонатан Хофман, асистент на министъра на защитата по публичните въпроси, беше запитан дали американските войски ще изоставен Афганистан по-рано от плануваното в съглашението с талибаните през днешния ден, той отговори, че всичко ще " зависи от изискванията ".
Още: " Съединени американски щати си потеглят от Афганистан, без да са постигнали нещо трайно против талибаните "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР