Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще се съгласи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще се съгласи
Коментари Харесай

Тръмп: Ще се срещна с Рохани, ако условията за това са подходящи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще се съгласи да се срещне с иранския Хасан Рохани, в случай че "условията за това са подобаващи ", съобщи ДПА.

"Искаме да няма никакви нуклеарни оръжия и балистични ракети ", сподели Тръмп. "Наистина считам, че Иран може да бъде прелестна страна, само че не могат да имат нуклеарни оръжия ", добави той. Тръмп предизвести Иран, че в случай че се държи нападателно, ще му бъде отговорено със мощ.

Президентът на Съединени американски щати сподели това на конференция в края на срещата на върха на Г-7 в Биариц, където страната хазаин Франция оглави старания за намиране на дипломатическо решение по въпроса за поставеното под опасност нуклеарно съглашение, което имаше за цел да попречи на Техеран да създава нуклеарни оръжия, отбелязва ДПА.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че има положително чувство за Иран, и че е реалистично да се мисли, че среща с Рохани може да има през идващите седмици, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Тръмп изрази и мнение, че иранският президент ще прояви предпочитание да се срещне с него. "Те в действителност понасят съществени премеждия ", сподели Тръмп.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Рохани му е споделил, че е отворен към опцията да се срещне с Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР