Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще публикува документ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще публикува документ
Коментари Харесай

Тръмп обеща да публикува данни за финансите си до изборите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще разгласява документ за финансовата си отчетност преди президентските избори през ноември 2020 година, заяви РИА Новости.
" Боб Мълър изразходва две години и 45 милиона $, ревизира всичките ми финансови документи и налози и не откри нищо. Сега ловът на вещици продължава, а прокурорите демократи от Ню Йорк ревизират всички финансови преводи, които в миналото съм правил.
Такова нещо с президент в никакъв случай не се е случвало. Това, което те вършат, е нелегално. Но аз съм чист и когато обявявам финансовите си доклади (мое решение) преди изборите, това единствено ще покаже, че съм доста по-богат, в сравнение с хората мислят и това е добре ", написа американският водач в своя акаунт в Туитър
Миналата седмица стана известно, че юристите на Тръмп са се обърнали към Върховния съд с искане да спре следствието против настоящия президент, което допуска откриване на неговите данъчни заявления. Това е последната инстанция, която следва да вземе решение по този въпрос. По-рано Тръмп загуби второ обжалване против решението на по-нисшестоящ съд, който разпореди президента да разгласява данъчните си заявления.
Редица чиновници на Ню Йорк и демократи в Конгреса посредством съдилищата упорстват Конгреса да получи достъп до данъчните заявления на Тръмп. В началото на октомври Федераления съд на Ню Йорк позволи на прокурорите да изискат данъчните заявления на президента и неговата компания за интервал от 8 години. Впоследствие това решение бе анулирано от Апелативния съд във Вашингтон след обжалване
Политическите съперници на Тръмп и някои прокурори упорстват за данъчните му заявления, надявайки се да намерят доказателства за вероятно нарушаване на закона. Тръмп отхвърля да разгласява декларациите, заявявайки, че те към момента се ревизират от данъчната работа. Публикуването на документите може да хвърли светлина върху размера на положението на Тръмп, неговите дългови отговорности и преводи през интервала, когато той бе бил предприемач и се е занимавал с недвижими парцели.
Конституцията на Съединени американски щати не споделя дали могат да бъдат повдигнати наказателни обвинявания против президента. На федералните прокурори е неразрешено да предявяват искове против настоящ президент, само че тази възбрана не се основава на правосъден казус, а на нормите на Министерството на правораздаването. Настоящото правосъдно решение може да провокира спор по тази тематика, като последната дума ще принадлежи на най-висшата правосъдна инстанция - Върховният съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР