Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще отложи изнасянето

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще отложи изнасянето
Коментари Харесай

Тръмп обяви кога ще изнесе речта си За състоянието на съюза

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще отсрочи изнасянето на годишната си тирада "За положението на съюза " до момента в който не завърши продължаващата към този момент повече от месец частична парализа на държавната администрация, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП и ТАСС.

Тръмп разгласи това в Туитър, откакто председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси му отхвърли достъп до залата на Камарата за произнасянето на речта до момента в който администрацията не възобнови напълно работата си. Тръмп съобщи в два туита, че не търси друго място за речта си, тъй като "никое друго място не може да се съпостави с историята, традицията и смисъла на залата на Камарата " на представителите. Тръмп туитна, че чака с неспокойствие да изнесе "страхотна тирада в близко бъдеще ".

Малко преди този момент Тръмп беше декларирал в диалог с публицисти, че ще откри "алтернативно място " за изнасяне на речта "За положението на съюза ", в която президентът излага вижданията си за ситуацията в страната и афишира насоките на деяние на администрацията си, отбелязва ТАСС.

Пелоси по-рано помоли Тръмп да отсрочи речта си до момента в който не завърши парализата на администрацията, само че Белият дом се опита да пренебрегне молбата й като разгласи, че Тръмп ще произнесе речта си на 29 януари, както е планувано. След това обаче Пелоси уведоми Тръмп, че следената от демократите Камара на представителите няма да одобри нужната резолюция, която разрешава на президента да вземе думата на взаимно съвещание на двете камари на Конгреса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР