Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ не са

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ не са
Коментари Харесай

Тръмп: Техеран трябва да направи първата стъпка за диалог

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати не са се опитвали да влизат в разговор с Иран и добави, че Техеран би трябвало да направи първата стъпка, в случай че желае да договаря с Вашингтон, съобщи Франс прес.

" Медиите на подправените вести, както нормално, разгласиха подправена информация, без въобще да са осведомени, съгласно която Съединени американски щати опитвали да стартират договаряния с Иран. Тази информация е подправена ", обясни Тръмп в Туитър. Той не разясни кои медии и изявления засяга. " Иран ще ни потърси, когато те (иранците) бъдат подготвени ", добави той.

Същевременно непосредствен до Тръмп сенатор увери, че Иран е виновен за наскорошните враждебни дейности в Близкия изток и предложи " сразяващ боен отговор ", ако бъдат наранени американските ползи, съобщи Франс прес.

Републиканският парламентарист Линдзи Греъм сподели, че е бил осведомен от съветника по националната сигурност на Тръмп - Джон Болтън за това. " Ясно е, че в последните седмици Иран е атакувал петролопроводи и кораби на други страни и че е в основата на потока от закани против американски ползи в Ирак. Ако иранските закани против хора и американски ползи се конкретизират, ние би трябвало да дадем един сразяващ боен отговор ", написа в Туитър Линдзи Греъм.

Рияд упреква Иран, че стои зад офанзива с дронове, за която поеха отговорност шиитските бунтовници хуси в Йемен, подкрепяни от Техеран. Нападението беше против саудитски петролопровод. Атаката стана след актове на бойкот против кораби в Персийския залив, измежду които и саудитски петролни танкери, за които никой не пое отговорност. Вашингтон публично не приписва тези дейности на Техеран, само че упрекна Иран на няколко пъти, че приготвя офанзиви, по-специално посредством предани на него групи в Близкия изток, да вземем за пример Ирак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР