Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати предполагат

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати предполагат
Коментари Харесай

САЩ са готови да предприемат решителни действия заради атаката срещу саудитски рафинерии

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Съединените щати допускат кой стои зад офанзивата против петролни уреди в Саудитска Арабия и са подготвени да подхващат решителни дейности, само че чакат удостоверение от Рияд, заяви РИА Новости.
" Запасите от нефт в Саудитска Арабия бяха атакувани. Има аргументи да считаме, че ние знаем виновника и сме подготвени за решителни дейности, според дали нашите данни ще се потвърдят, само че желаеме да чуем от кралството, кой съгласно тях е направил офанзивата и при какви условия би трябвало да действаме “, написа в Туитър Доналд Тръмп.
Саудитска Арабия, най-големият експортьор и един от трите най-големи производители на нефт, понижи производството си на половина, след офанзива от 14 септември  против нефтените й уреди с потенциал 5,7 милиона барела на ден. До понеделник Рияд чака да възобнови производството на към 2 милиона барела на ден.
Йеменските бунтовници хусити, против които се бори арабската коалиция, водена от Саудитска Арабия поеха отговорност за нападението с дронове. Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че няма доказателства, че атентатът е пристигнал от Йемен и упрекна непосредствено Иран за него. Иранското външно министерство назова обвиняванията на Помпео " погрешни ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР