Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че регистрираните в САЩ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че регистрираните в САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: Горд съм, че САЩ е страната с най-много случаи на коронавирус

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че записаните в Съединени американски щати 1,5 млн. заразили се с COVID-19 - най-вече в целия свят - е мотив за " горделивост ", тъй като това значи, че се организират доста проучвания за болестта, написа американското списание Time.

" Аз го смятам за мотив за горделивост, почтено казано ", сподели Тръмп пред кореспонденти по време на среща на кабинета в Белия дом.

" Това е огромно самопризнание за тестовата (система) и за цялата работа, която доста експерти свършиха ".

По последни данни най-малко 91 хиляди американци са умряли от COVID-19 - заболяването, породена от ковид - от началото на януари. В Съединени американски щати са извършени над 11,8 млн. проучвания за вируса, съгласно Covid Tracking Project, откакто държавното управление в началото изпита някои усложнения в създаването и произвеждането на проби за болестта. В момента към момента съществува дефицит на проби в някои елементи от страната.

Противно на изказванията на Тръмп обаче равнищата на тестване не са нищо извънредно. Всъщност Съединени американски щати са след страни като Англия, Италия и Германия по брой проби на глава от популацията, съгласно данни на Bloomberg. При това здравните чиновници откриват по един случай на COVID-19 на всеки 7,8 теста - надалеч повече от страни като Нова Зеландия, Австралия и Южна Корея, при които това число е доста по-високо, съгласно данни на Our World In Data.

В Съединени американски щати са регистрирани най-вече случаи на COVID-19 в света. Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) в страната са извършени 11,3 млн. теста, макар че по думите на президента това число е 14 млн.

" Ако тествате 14 млн. души ще намерите доста повече случаи ", съобщи той.

" Много от тях даже не са заболели, само че въпреки всичко се броят (...) Ние сме също по този начин доста по-голяма страна от множеството. Така че аз не смятам това, че имаме доста случаи като нещо неприятно, виждам на това, от избран аспект, като нещо хубаво, тъй като значи, че нашата система за тестване е доста по-добра ".

Според източник в администрацията на президента, който приказва при изискване за анонимност, в страната се следи понижаване на случаите и жертвите от заболяването, даже при нарастване на броя проби. От тези проби позитивните стават все по-малко, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР