Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разчита срещата с

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разчита срещата с
Коментари Харесай

След изненадващия ход на Тръмп - ето какво отговори Ким Чен-ун на тайна среща с изненадващ "посредник"

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че разчита срещата с водача на КНДР Ким Чен Ун на 12 юни в Сингапур да се състои, оповестява Fox News.

„ Разчитаме на срещата на 12 юни в Сингапур, това не се е променило”, сподели той.

Той означи още, че организацията на срещата КНДР-САЩ в Сингапур, където може да се организира срещата му с водача на Северна Корея, върви добре.

По-рано Ким Чен Ун, по време на диалога си с президента на Южна Корея Мун Дже-Ин, удостовери твърдото си желание да се срещне с Тръмп. Двамата се срещнали скрито в демилитаризираната зона на границата сред двете страни, написа Би Би Си.

Лидерът на Северна Корея е изразил твърдо желание историческата среща да се организира. Той е благодарил на Мун Дже-Ин за напъните, които е положил, с цел да може срещата сред тях да стане факт.

Южнокоресйкият държавен глава е споделил още, че Тръмп желае да приключи враждата сред Съединени американски щати и КНДР.

" Обяснявайки му (на Ким Чен Ун) за срещата ми с президента на Съединени американски щати от тази седмица, му предадох известието, че Тръмп се надява на позитивен завършек на враждебните връзки сред неговата страна и КНДР, както и да се засилва икономическото съдействие сред неговата страна и Северна Корея, в случай че ръководителят Ким одобри решението за цялостна денуклеаризация и го изпълни”, споделил Мун Дже-Ин.


Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР