Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да
Коментари Харесай

Тръмп: Китай трябва да бъде държан отговорен за пандемията от коронавирус

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Организация на обединените нации би трябвало да държи Китай виновен за пандемията от ковид, лишила живота на към 200 000 американци и близо 1 милион души по целия свят, съобщи Асошиейтед прес.

" В началото на разпространяването на вируса Китай забрани вътрешните полети, само че позволи на самолетите да напущат Китай и да инфектират света ", сподели стопанинът на Белия дом във видео, излъчено на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Китайското държавно управление и Световната здравна организация, която е съвсем изцяло следена от Китай, изрекоха погрешното изказване, че не съществува доказателство за предаване на вируса от човек на човек ", добави той.

" Ще разпространим ваксина, ще победим вируса, ще сложим завършек на пандемията и ще влезем в нова невиждана ера на благополучие, съдействие и мир ", сподели още президентът.

Тръмп употребява речта си, с цел да приветства подписани наскоро интернационалните съглашения, на които Съединени американски щати станаха медиатори - едно сред Косово и Сърбия и още едно сред Обединените арабски емирства, Бахрейн и Израел, с които " изпълнихме ориста си на миротворци ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР