Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля налагането на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля налагането на
Коментари Харесай

Тръмп готви глоба за Китай заради кражба на интелектуална собственост

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че обмисля налагането на огромна „ санкция “ против Китай поради кражба на интелектуална благосъстоятелност, заяви организация „ Ройтерс “.

В изявление пред Ройтерс Тръмп и неговия стопански консултант Гари Кон обявиха, че Китай е принудил американски компании да трансферират интелектуалната си благосъстоятелност в страната, с цел да могат да продължат бизнеса си там.

„ Имаме доста огромна евентуална санкция за кражба на интелектуална благосъстоятелност, която скоро ще бъде оповестена “, сподели Тръмп в изявлението.

Президентът не разясни какво тъкмо има поради под „ санкция “ против Китай, само че съгласно търговски закон от 1974 година, който разрешава следствие против хипотетичната кражба на интелектуална благосъстоятелност, Съединени американски щати може да наложи спомагателни мита за китайските артикули и други търговски наказания против азиатската страна.

„ Говорим за огромни вреди. За цифри, за които даже не сте си помисляли “, съобщи Тръмп.

Американските компании настояват, че губят стотици милиарди долари в научноизследователска и развойна активност и милиони работни места от китайски компании, които крадат интелектуална благосъстоятелност.

Президентът разясни, че желае Съединени американски щати и Китай да имат положителни връзки, само че за задачата Пекин би трябвало да се отнася „ заслужено “ към Вашингтон.

Тръмп съобщи, че ще предприеме действителни търговски дейности против Китай и че ще дискутира тематиката по време на своята тирада за положението на съюза на 30 януари.

На въпроса дали е допустимо да се стигне до комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай президентът отговори, че се надява да стига до такава степен.

„ Не мисля, уповавам се, че не. Ако има такава, по този начин да бъде. “, сподели Тръмп.

Говорителят на китайското министерство на външните работи Лу Канг съобщи, че в Китай няма закони, които да принуждават задграничните вложители да трансферират интелектуалната си благосъстоятелност в страната, само че призна, че сходни практики може да съществуват като част от „ държанието на пазара “ сред обособените компании, които си сътрудничат.

„ В тези дейности няма безусловно никаква интервенция на държавното управление “, сподели Лу по време на ежедневния брифинг на министерството.

„ Искам да подчертая, че Китай ще отбрани законните си права “, добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР