Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че неговият министър на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че неговият министър на
Коментари Харесай

Тръмп намекна за раздяла с военния си министър

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че неговият министър на защитата Джеймс Матис е „ нещо като демократ” и позволи опцията той скоро да напусне държавното управление, съобщи „ Франс прес”.

„ Мисля, че той е нещо като демократ, в случай че желаете истината. Генерал Матис обаче е почтен човек. Разбираме се доста добре. Възможно е да си тръгне. В някакъв миг всеки напуща. Всеки. Хората напущат. Това е Вашингтон”, съобщи Тръмп в предаването " 60 минути " на Си Би Ес.

В излязлата през септември книга на проверяващия публицист Боб Удуърд „ Страх: Тръмп в Белия дом” се твърди, че Матис се е изказвал извънредно сериозно за Тръмп.

На въпрос за упоритите клюки за безпорядък в Белия дом поради множеството оставки или уволнения на чиновници, Тръмп увери, че това са лъжливи информации: „ Не е правилно, въобще не е правилно. Ще има обаче и други хора, които ще си заминат. В момента реконструирам нещата, имам това право. Смятам, че имаме фантастично държавно управление. Не съм удовлетворен от някои хора и съм повече от удовлетворен от други”.

До момента Тръмп е бил изоставен от: Сали Йетйс (главен прокурор), Майк Флин (съветник по националната сигурност), Майк Дубке (директор на връзките на Белия дом), Шон Спайсър (говорител на Белия дом), Рейнс Прийбъс (началник на кабинета на президента), Антъни Скарамучи (директор на връзките на Белия дом), Стив Банън (главен стратег), Себастиан Горка (зам.-асистент на президента), Том Прайс (секретар по здравните и обществените въпроси), Дина Пауъл (зам.-съветник по националната сигурност), Омароса Маниголд Нюман (съветник на президента), Роб Портър (част от екипа на Белия дом), Хоуп Хикс (директор по комуникациите), Гари Кон (главен стопански консултант на президента), Джон Макънти (съветник на президента), Рекс Тилърсън (държавен секретар), ген. Х.Р.Макмастър (съветник по националната сигурност), Дейвид Шуикин (секретар по въпросите на ветераните), Ники Хейли (посланик на Съединени американски щати в ООН), Кати Уолш (зам.-началник на президентския кабинет) и други.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР