Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е говорил

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е говорил
Коментари Харесай

Тръмп не мисли за среща с китайския президент

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не е приказвал скоро и не възнамерява да беседва с китайския президент Си Дзинпин на фона на изострянето на връзките сред двете страни.
" Не съм разговарял с него. Не, не възнамерявам да приказвам с него ", сподели той пред кореспонденти, съобщи БГНЕС.
По-рано американският президент разгласи, че е подписал закон и декрет за гонене на китайски лица и организации по отношение на дейностите на Пекин във връзка с политиката по отношение на Хонконг. Освен това Тръмп съобщи, че не възнамерява да разисква втората част от комерсиалната договорка с Китай.
Законът за автономията на Хонконг беше признат от Камарата на представителите, а при започване на юли и от Сената на Съединени американски щати и изпратен на президента за сключване. Документът планува налагането на наказания на задгранични физически лица и компании, нарушаващи британско-китайската декларация от 1984 година и главния закон на Китай, който дефинира позицията на Хонконг като специфичен административен район на Китай.
Не по-късно от 90 дни след влизането на закона в действие, държавният секретар на Съединени американски щати би трябвало да уведоми Конгреса за лица, които нарушават тези разпореждания.
Законът за отбрана на националната сигурност в Хонконг, утвърден от китайския парламент, влезе в действие на 30 юни. Законът обрисува разпоредбите за попречване, угнетяване и наказване на четири типа закононарушения, осъществени в Хонконг, в това число сепаратистки действия, опити за подкопаване на държавната власт, терористични действия, скрит план с непознати страни или сили, ситуирани в чужбина, за да се заплаши националната сигурност. Законът провокира недоволството на антиправителствените сили в Хонконг и редица западни чиновници, които виждат в него опит на Пекин за стягане на контрола върху автономията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР