Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Мексико се възползва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Мексико се възползва
Коментари Харесай

Мексико се възползва от САЩ от десетилетия, недоволства Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Мексико се възползва от Съединени американски щати от десетилетия поради неефективните американски имиграционни закони , осведоми АП.

Тръмп разгласи, че постанова 5-процентови мита върху целия импорт от Мексико от 10 юни, с цел да окаже напън върху страната да спре миграцията от Централна Америка към Съединени американски щати.
 Мексико дава отговор на митата на Тръмп: Америка преди всичко е илюзия
Мексико дава отговор на митата на Тръмп: Америка преди всичко е илюзия

Мексико желае да избегне борба със Съединени американски щати

Запитана какво може да направи Мексико, с цел да избегне митата, представителят на Белия дом Сара Сандърс изясни пред публицист, че " първата огромна стъпка " на Мексико е да върне мигрантите от Централна Америка в родните им страни.

В " Туитър " Тръмп добавя, че южната съседка е натрупала голямо положение за сметка на Съединени американски щати . Според него фирмите ще стартират да напущат Мексико, където е 30% от американския авто бранш, и ще се върнат в Съединени американски щати.

Мексико би трябвало да си върне страната от наркокартелите. Митата ще спрат опиатите, както и противозаконните мигранти, счита той. По думите му 90% от опиатите в Съединени американски щати идват през Мексико и южната граница . Тръмп разгласи, че имат 100 милиарда $ търговски недостиг с Мексико и това би трябвало да престане.
 Тръмп удря Мексико с мита поради мигрантите
Тръмп удря Мексико с мита поради мигрантите

Нови провокации пред стопанската система на Америките

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор отговори, че държавното управление му няма да бъде предизвикано от дейностите на Вашингтон, осведоми Би Би Си. Той разказа лозунга на Съединени американски щати " Америка на първо място " като илюзия и разясни, че универсалната правдивост е по-важна от границите.

Тръмп разгласи национално изключително състояние по границата с Мексико през февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР