Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска феновете да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска феновете да
Коментари Харесай

Тръмп: Искаме да върнем феновете в залите и стадионите час по-скоро

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че желае почитателите да се върнат на стадионите и в спортните зали допустимо най-скоро след пандемията от ковид. Държавният глава организира конферентен диалог с комисарите на главните професионални спортни лиги на страната.

"Комисарите не могат да вземат решение и да създадат това. Спортовете им не бяха готови за това, цялата идея на нашата нация не беше готова за това. Ще би трябвало да се оправим. Искаме да се върнем към естественото скоро, доста скоро ", сподели Тръмп на брифинг след съвещание на работната група в Белия дом във връзка ситуацията в страната поради световната пандемия от COVID-19.

"Искам почитатели назад в залите. Веднага, когато сме подготвени, когато това е допустимо. И почитателите също желаят да се върнат ", добави президентът на Съединени американски щати.

На въпрос по кое време почти феновете на спорта може да бъдат на стадионите и в залите, Тръмп сподели: "Не мога да ви кажа дата, само че мисля, че ще стане по-скоро, в сравнение с по-късно. "

В събота Тръмп разиска обстановката с пандемията от ковид с ръководители на американските спортни лиги, измежду които комисарят на НФЛ Роджър Гудел и комисарят на НБА Адам Силвър.

"Тръмп съобщи, че към момента има вяра, че постоянният сезон в НФЛ би трябвало да стартира на време през септември ", заяви телевизия ESPN, базирайки се на "източници, осведомени със обстановката ".

Баскетболните НБА и ЖНБА, НХЛ, бейзболната лига МЛБ и футболната лига МЛС на Съединени американски щати сега са прекъснати поради пандемията. Само вероятно НФЛ може да стартира сезона по проект.

Броят на доказаните случаи на инфектирани с новия ковид в Съединени американски щати мина 300 хиляди в събота, по данни на университета Джонс Хопкинс, а повече от 8175 души са умряли от затруднения, свързани с COVID-19.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР