Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има пълното право

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има пълното право
Коментари Харесай

Тръмп продължава да заплашва с извънредно положение, за да строи ограда

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че има цялостното право да вкара изключително състояние в страната, с цел да заобиколи Конгреса и по този начин да получи средства за строителството на стена по границата с Мексико, съобщи БГНЕС.
В изявление за телевизия Fox News, президентът изясни, че съгласно закона всичко е ясно. Той му давал цялостното право да вкара режим на изключително състояние. " Ако не сключим договорка с Конгреса, евентуално ще направя тъкмо това. Не виждам причина да не го направя, имам това право. Законът е 100% на моя страна ", акцентира президентът на Съединени американски щати.
На въпрос какъв брой дълго е подготвен да чака преди да вкара изключително състояние, Доналд Тръмп отговори: " Ще забележим какво ще стане до няколко дни " т.е. без да се ангажира с съответни периоди. Той въпреки всичко сподели и, че не трябва да се вкарва изключително състояние.
В опита да си извоюва 5,7 милиарда $ за стената, американският президент разгласи, че водачите на демократите в Камарата на представителите (Нанси Пелоси) и в Сената (Чък Шумър) са по-непочтени от Китай. А в това време чиновници на вътрешното министерство, които дават отговор за граничния надзор, стачкуваха, тъй като поради цената на оградата още не е признат бюджетът на Съединени американски щати за актуалната финансова година.
Същевременно The Washington Post твърди, че Белият дом е почнал подготовка за въвеждане на изключително състояние. Според източник на авторитетния вестник, изпълнителната власт ще изиска неизползваните средства в бюджета на Инженерните войски в армията на Съединени американски щати, които ще употребява за построяването на стената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР