Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че икономиката е можела

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че икономиката е можела
Коментари Харесай

Тръмп нападна Фед заради ръста на икономиката

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че стопанската система е можела да нарасне с доста по-бърз ритъм през предходната година, в случай че Федералният запас не бе повишил лихвените проценти.

В телевизионно изявление президентът съобщи, че растежът на брутния вътрешен артикул на страната е можел да " доближи 4%, вместо 3,1% ". Икономиката на Съединени американски щати записва стабилен напредък от 2,9% за 2018 година и 3,1% за четвъртото тримесечие, по отношение на година по-рано, демонстрират данните на комерсиалния департамент, представени от Associated Press. Окончателните данни ще бъдат оповестени на 28 март.

В сряда Федералният запас съобщи, че не чака да покачва лихвите през тази година. Само преди три месеца централната банка предвиждаше две покачвания през 2019 година. Освен това Фед ще спре да продава облигации и други активи през септември.

Запитан дали е имал въздействие върху тези решения, Тръмп уточни, че е бил прав да упорства, само че няма значение дали рецензиите му са били фактор при взимането на решенията от Фед.

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл съобщи, че смяната се дължи на забавянето на международната стопанска система и новите опасности пред Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР