Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно да
Коментари Харесай

Тръмп иска Русия обратно в Г-7

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е допустимо да предложения Русия да се причисли към идната среща на Г-7 следващата година, когато той ще бъде хазаин на форума, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Американският държавен глава е декларирал това свое предпочитание по време на работна закуска с английския министър председател Борис Джонсън преди началото на днешните полемики в Биариц.
Среща на високо равнище: Лидерите от Г-7 се събират в Биариц Дискусиите ще преминат под мотото „ Борба с неравенствата ”
Русия беше член на така наречен Г-8, само че беше отстранена през 2014 година след анексирането на украинския полуостров Крим от Москва и въведените антируски наказания.

Снимка: Reuters

Тръмп удостовери, че водачите на страните от Г-7, събрани в Биариц, са обсъждали завръщането на Русия в групата, само че не знае дали тя ще се върне.
Доналд Туск на срещата на Г-7: Трябва да спрем комерсиалните войни Председателят на Европейския съвет обаче съобщи, че Франция ще бъде подкрепена, в случай че Съединени американски щати наложат мита на нейните виновност
Европейските страни упорстват Русия първо да извърши Минските съглашения, преди да ѝ бъде разрешено да се върне. Тръмп не уточни съгласно какви критерии има намерение да предложения още веднъж Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР