Президентът на САЩ Доналд Тръмп засили конспиративната си теория Обамагейт

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп засили конспиративната си теория Обамагейт
Коментари Харесай

Обамагейт: Тръмп се опитва да замеси Байдън в конспиративна теория

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ускори тайната си доктрина " Обамагейт " с въвличането на Джо Байдън и други някогашни представители на Белия дом, което се дефинира от критици като обезверен опит да отвлече вниманието от пандемията от ковид.

Рик Гренъл, изпълняващ длъжността шеф на националното разузнаване, изпрати на Конгреса лист с имената на висши представители на администрацията на Обама, които се допуска, че са забъркани в " разобличаването " на генерала от запаса Майкъл Флин в разследващи отчети от президентския преход, написа " Гардиън ".

Агресивната тактичност на Тръмп наподобява демонстрира, че той няма да се спре пред нищо, до момента в който не навреди на Обама и някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който се чака да бъде номинацията на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати.

Историята също е опит за отклонение на вниманието от рецензията към дейностите на Тръмп в битката с ковид, който лиши живота на повече от 80 000 души в Съединени американски щати. Американските медии Fox News и Fox Business са загатнали Флин и ФБР доста по-често от вируса през последните дни, демонстрират данни, събрани от Internet Archive и оценени от GDELT.

Гренъл, съдружник на Тръмп, разсекрети и изпрати листата с имената на сенатори от Републиканската партия. В документа топ разузнавачът написа, че изпраща лист със самоличността на лицата, които са отправили молби към Националната организация за сигурност сред 8 ноември 2016 година и 31 януари 2017 година за разкритие на самоличността на Майкъл Флин, някогашен консултант по националната сигурност.

Разобличаването е рутинна процедура, употребена, с цел да се откри самоличността на анонимно лице в разследващ документ. Случва се стотици пъти на година, без да води до разногласия и несъгласия.

В листата влизат някогашният дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Саманта Пауър, някогашният шеф на националното разузнаване Джеймс Клапър, някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми и някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън. Последното име в листата, от 12 януари 2017 година, е Байдън.

Предизборната акция на Тръмп нападна противниците си въз основата на този документ. От щаба подчертаха, че Байдън е бил осведомен за случая с Флин преди Доналд Тръмп да влезе в Белия дом и Байдън е изискал разобличаването на Флин.

Американците имат право да знаят дълбочината на присъединяване на Байдън по нагласения случай с военачалник Флин по отношение на измамата за съветския сговор, подчертаха от щаба.

Републиканците желаеха в допълнение следствие. Сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина разяснява, че " разобличаването на военачалник Флин от администрацията на Тръмп по отношение на диалози по време на президентския преход е извънредно тревожно и мирише на политики, а не на национална сигурност ".

Според тайната доктрина " Обамагейт " Обама, Байдън, Клапър, Коми и други са организирали скрит план против Тръмп с измисляне на обвинявания, че е сътрудничил на Русия, с цел да завоюва изборите през 2016 година

Няма доказателства в поддръжка на изказванието на Тръмп, че Обама и ФБР са се пробвали да го смъкват. Въпреки това през последните дни Доналд Тръмп неведнъж употребява думата " Обамагейт " и я разказва като " най-голямото политическо закононарушение в американската история ".

Преди дни американски арбитър замрази решението на Министерството на правораздаването да смъкна обвиняванията против Майкъл Флин.

Флин, пенсиониран военачалник и някогашен началник на военното разузнаване, се призна за отговорен след подписване на съглашение с държавното обвиняване през декември 2017 година по едно обвиняване, че е излъгал ФБР за секрети договаряния с съветския дипломат във Вашингтон преди Тръмп да влезе в Белия дом.

Случаят беше в основата на 22-месечното следствие на специфичния прокурор Робърт Мълър за интервенция на Москва на президентските избори през 2016 година

За лъжесвидетелстване оптималната присъда е 5 година, само че прокуратурата изиска единствено 6 месеца затвор за Флин преди да отдръпна обвиняването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР