Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити покойния си идол, актьора

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити покойния си идол, актьора
Коментари Харесай

Тръмп защити обвинения в расизъм покоен актьор Джон Уейн

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отбрани починалия си кумир, артиста Джон Уейн, който демократи от Калифорния упрекват, че е правил расистки изявления, и желаеха летище, носещо неговото име, да бъде преименувано, съобщи Франс прес.

Символ на обичайната Америка с десетките си функции на каубои и бойци мъжкари и даже мачисти, Джон Уейн е изразявал " отзиви в поддръжка на превъзходството на бялата раса и срещу ЛГБТ и коренното население ", написа в резолюция, призната в петък вечерта от Демократическата партия в окръг Ориндж, южно от Лос Анджелис.

Демократите цитират изявление от 1971 година за сп. " Плейбой ", в което Джон Уейн споделя: " Вярвам в превъзходството на белите " и " не се усещам отговорен за това, че преди пет или 10 генерации тези хора (афроамериканците) са били плебеи ".

" Демократическата партия в окръг Ориндж осъжда расистките и нетолерантни изказвания на Джон Уейн и желае името на Джон Уейн да се отстрани от летището на окръг Ориндж ", се споделя в партийната резолюция.

" Сега нищонеправещите демократи желаят да махнат името на Джон Уейн от летище ", реагира Тръмп в Туитър и дефинира концепцията като " невероятна нелепост ".

Тръмп се е обявявал за отдавнашен почитател на Джон Уейн и даже се снима с дъщерята на артиста в родния му щат Айова по време на предизборната си акция през 2016 година, напомня Българска телеграфна агенция.

Семейството на Джон Уейн, който има монумент на летището на окръг Ориндж и различен в Бевърли хилс, отхвърля обвиняванията в расизъм към него.

" Би било незаслужено човек да бъде съден по употребявано отвън подтекста изявление. Те се пробват да оспорят метода, по който той живя живота си ", сподели синът на Джон Уейн Итън пред телевизия Си Ен Ен предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР