Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес да предприеме действия,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес да предприеме действия,
Коментари Харесай

В Минеаполис бяха разположени 500 военни от Националната гвардия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши през днешния ден да предприеме дейности, с цел да сложи град Минеаполис "под надзор ". Той назова "бандити " участниците в митингите, избухнали след гибелта на цветнокож по време на арест и прераснали в принуждение, и съобщи, че "когато стартират грабежите, стартира и стрелбата ", съобщи АП.

Тръмп изрази това мнение в Туитър, откакто протестиращи в Минеаполис подпалиха полицейски сектор в третия следващ ден на митинги поради гибелта на цветнокожия Джордж Флойд по време на арест. Президентът написа в обществената мрежа, че е разговарял с губернатора на щата Минесота, демократа Тим Уолц и му е споделил, че "армията е напълно с него " и че "при всяка компликация ние ще поемем надзор, само че когато грабежите стартират, стартира и стрелбата ".

Минеаполис продължава да гори

Тръмп не разясни какво има поради, само че Уолц към този момент задейства Националната армия. Около 500 военнослужещи бяха ситуирани в Минеаполис през днешния ден, с цел да възстановят реда и спокойствието в града. Те ще оказват поддръжка на цивилните управляващи толкоз дълго, колкото е нужно, с цел да подсигуряват сигурността на хората и имуществото, се споделя в изказване на Националната армия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР