Президентът на САЩ, Доналд Тръмп заплаши да прекрати субсидиите на

...
Президентът на САЩ, Доналд Тръмп заплаши да прекрати субсидиите на
Коментари Харесай

Тръмп се ядоса на General Motors

Президентът на Съединени американски щати, Доналд Тръмп заплаши да приключи дотациите на General Motors, ден откакто компанията разгласи съкращения в едни от най-политически сериозните щати в Средния Запад - Мичиган и Охайо, съобщи БГНЕС.
" Съединени американски щати избави General Motors и добре, че го направихме “, написа Тръмп в Twitter и добави " ние търсим способи да спрем всички дотации на General Motors, в това число тези за електрически коли ".
Изявлението идва ден, откакто от компанията оповестиха, че ще понижат с 15% тяхната работна мощност, затваряйки 5 завода в Съединени американски щати, в това число 2 в Мичиган и един в Охайо, които са основното полесражение на Тръмп още от предизборната му акция през 2016 година. Автомобилният колос разказа решението си като неотложно в светлината на слабите продажби на дребните коли, които се създават в тези заводи и съобщи, че ще пренасочи ресурсите и вложенията си към самостоятелни коли и други нови технологии. Компанията съобщи, че ще се концентрира в производството на известните и доста продавани камиони и коли с нараснала проходимост (SUV).
Производителите на коли в Съединени американски щати са изправени и пред високи разноски поради митата за импорт на алуминий и стомана, наложени от Тръмп, само че от General Motors обявиха, че тяхното решение няма общо с това решение на президентската администрация.
Щатите сега дават дотации на стойност сред 2 500 $ и 7 500 $ за електрически коли, като цената зависи от модела. General Motors създава всички електрически " Шевролет Болт ", само че този тип коли са доста дребна част от продажбите на компанията в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР