Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да отреже федералното финансиране

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да отреже федералното финансиране
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да спре помощта за горяща Калифорния

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да отреже федералното финансиране за горските пожари в щата Калифорния. Това стана в спор в " Туитър " с губернатора на щата, оповестяват американските медии.

Около 100 000 акра бяха унищожени в пожарите през последните седмици, а хиляди хора принудени да изоставен домовете си.

Тръмп упрекна губернатора от Демократическата партия Гавин Нюсъм, като сподели, че е приключил " ужасна работа по ръководството на горите ".

Няколко от огромните тазгодишни горски пожари горяха в негорски региони.

" Всяка година до момента в който пожарите бушуват и Калифорния гори, се случва едно и също - и тогава той идва при федералното държавно управление за парична помощ. Нищо повече. Организирайте се по-добре ", написа Тръмп в " Туитър ".

Нюсъм, който беше мощно сериозен към екологичните политики на Тръмп, отговори: " Не вярвате в климатичните промени. Вие сте освободен от този диалог. "

Повишените температури поради световното стопляне предизвикват големи пожари в Калифорния, без значение от това какъв брой дъждовна е била предходната зима, демонстрира неотдавнашно изследване от Националната академия на науките на Съединени американски щати.

По-сухите, по-топли условия водят до изсъхване на растителността и ставата по-запалими.

Тръмп насочи сходна опасност за прекъсване на федералната помощ през предходната година, когато в най-смъртоносния пожар в историята на Калифорния починаха 86 души.

Иначе пожарникарите са съумели да овладеят към половината от огромния пожар в Южна Калифорния.

Пожарът, който избухна в четвъртък, изгори повече от 9 4000 акра.

Най-големият пожар в щата беше на 76 % овладян в неделя, откакто изгори близо 80 000 акра от експлоадирането му на 23 октомври.

Всички заповеди за евакуация бяха анулирани в събота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР