Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изпрати Националната гвардия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изпрати Националната гвардия
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да изпрати гвардията срещу главорезите в Минесота

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да изпрати Националната армия за преодоляване на анархията в Минеаполис, Минесота.
 Сблъсъци, мародерство и грабежи в Минеаполис, кметът прикани Националната армия
Сблъсъци, мародерство и грабежи в Минеаполис, кметът прикани Националната армия

Протестите започнаха след гибелта на арестувания афроамериканец Джордж Флойд

Трета нощ подред Съединени американски щати са разтърсени от митинги във връзка със гибелта на Джордж Флойд, който умря, до момента в който беше арестуван от полицията. В продължение на няколко минути един от служителите на реда държеше коляното си върху врата на Флойд, прострян на земята с белезници. Жертвата повтаряше, че " не може да диша ", само че служителят на реда не отстъпваше пред погледа на минувачи, които призоваваха служителя на реда да му разреши да диша. Случаят провокира необятно публично неодобрение и повдигна дългогодишния проблем с полицейския произвол и расизма.

My heart is breaking, I’ve never sobbed this hard in my life. I hope the police officer gets what he deserves, I’m so angry.pic.twitter.com/3qFSVM8gy0#JusticeForGeorgeFloyd #BlackLivesMatter #GeorgeFloyd
— being black is not a crime (@calmyourtitsluv) May 29, 2020
Не мога да заставам безучастно и да виждам какво се случва в страхотния американски град Минеаполис . Пълна липса на водачество. Или доста слабият кмет от радикалната левица Джейкъб Фрей ще предприеме дейности и ще поеме надзор над града, или ще изпратя Националната армия и ще свършим работата, заплаши Тръмп в " Туитър ".

Американският водач назова протестиращите, които възпламениха няколко здания и разграбват магазини, " главорези, които не почитат паметта на Джордж Флойд ".

" Няма да разреша това. Тъкмо разговарях с губернатор Тим Уолц и му споделих, че военните са с него от самото начало ", написа президентът и предизвести, че " когато разграбването стартира, стрелбата стартира ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР