Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че страната ще излезе

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че страната ще излезе
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ може да излязат от СТО, ако е необходимо


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че страната ще излезе от Световната комерсиална организация (СТО), в случай че това е належащо. „ Ще излезем, в случай че се наложи да създадем това “, е споделил Тръмп по време на изказване в град Монака, Пенсилвания.

Президентът е подчертал, че до идването му на власт, Съединени американски щати са губили всички разногласия в СТО, само че в този момент Вашингтон печели множеството разногласия, защото от организацията „ знаят, че под краката им почвата не е доста твърда “. По думите му, в СТО с години са давали привилегии на такива страни като Китай и Индия, забравяйки за ползите на Америка.

Тръмп заплаши и по-рано, че страната ще напусне СТО, като твърдеше, че организацията се отнася незаслужено към Съединени американски щати. През 2018 година в изявление за Fox News президентът твърдеше, че СТО „ беше основана, с цел да носи полза на всички, с изключение на на нас “.

През юли тази година Тръмп написа в Twitter: “Най-богатите страни в света настояват, че те са разрастващи се страни, с цел да заобиколят разпоредбите на СТО и да завоюват изключително отношение “. Тогава президентът разгласява меморандум, в който съобщи, че „ СТО обезверено се нуждае от промяна “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР