Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще затвори платформите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще затвори платформите
Коментари Харесай

Тръмп със заплаха да затвори социалните мрежи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че ще затвори платформите за обществени мрежи, откакто Twitter за първи път работи против подправените му туитове, подтиквайки ядосания републиканец да ускори изказванията си за неоснователни искания и теории за интрига, съобщи БГНЕС.
Twitter маркира единствено два туита на Тръмп, в които той твърди, че повече гласоподаване по пощата ще докара до това, което той назова " лъжливи избори " този ноември.
" Twitterсега се намесва в президентските избори през 2020 година Те споделят, че моите думи за гласуването по пощата, което ще докара до необятна корупция и имитация, са погрешни и се основават на инспекция на обстоятелства, направена от подправените вести на Си Ен Ен и „ Вашингтон Пост ”. Twitter напълно задушава свободата на словото и аз като президент няма да разреша това да се случи! “, написа американският президент в Twitter.
По-рано системата сложи предупредителна икона под известието му, приканвайки потребителите да се срещнат с обстоятелствата за гласоподаване по пощата. Означението под поста на президента води до специфична страница в Twitter, която стартира с линк към публикация на Politico под заглавието „ Тръмп насочва голословни изказвания, че гласуването по пощата води до подправяне на резултатите “.
От години Twitter е упрекван, че подценява нарушаването на разпоредбите на платформата от президента с ежедневните му, постоянно продължителни баражи от персонални обиди и неточна информация, изпращана на повече от 80 милиона почитатели.
Но ударът на Twitter през пръстите беше задоволителен, с цел да докара Тръмп в сряда сутринта до ответна реакция - в Twitter, в която той твърди, че десницата в Съединените щати е подложена на цензура.
" Републиканците считат, че платформите за обществени медии изцяло заглушават гласовете на консерваторите. Ние мощно ще ги контролираме или ще ги затворим, преди въобще да допуснем това да се случи ", сподели той.
И незабавно се задълбочи в обичаната си тематика, че увеличението на бюлетините по пощата - считано в някои щати като жизненоважно за позволяване на хората да заобикалят тълпите по време на пандемията COVID-19 - ще подкопае изборите.
„ Не можем да позволим огромно гласоподаване по пощата да се вкорени в страната ни. Това би било от изгода за всички измами, фалшификации и обири на бюлетини. Който мами най-вече, ще завоюва. По същия метод, обществената медия. Оправете дейностите си, СЕГА!!!! ", написа той.
Президентът, чиято тактика за преизбиране беше засенчена от коронавирусната пандемия, също упрекна платформите на обществените медии, че се намесват в последните избори, като съобщи, че „ видяхме какво са се пробвали да създадат и не съумяха през 2016 година “
Многоплановият Тръмп също стартира да популяризира доктрина на конспирацията за прочут ефирен критик Джо Скарбъроу, който президентът „ обгрижва ” с обвинявания, че е умъртвил жена през 2001 година, съобщи БГНЕС.
" Психопатът Джо Скарбъроу е угрижен освен от неприятния си рейтинг, само че и от всички неща и обстоятелства, които излизат в интернет за отварянето на остарял случай. Той знае какво се случва! ", написа Тръмп в Туитър.
Никога не е имало доказателства, че Скарбъроу, водещ в MSNBC, е имал нещо общо със гибелта на Лори Клаусутис, която е била чиновник в кабинета му, когато е бил републикански конгресмен.
Според следователите тя е умряла, откакто е блъснала главата си при рухване, провокирано от анормална аритмия. Само че от години се носят клюки и Тръмп е най-новият им популяризатор, отхвърля да спре даже и откакто вдовецът на Клаусутис насочи неприкрит зов да спре „ злобната неистина “.
„ Моля ви да се намесите, тъй като президентът на Съединените щати е взел нещо, което не му принадлежи - паметта на мъртвата ми брачна половинка и го извращава за политическа полза “, написа той в писмо до Twitter, оповестен във вторник от „ Ню Йорк Таймс ”.
Twitter съобщи, че „ надълбоко съжалява “ за „ болката “ на фамилията, само че не предприе никакви дейности против туитовете на Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР