Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще спре грабежите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще спре грабежите
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да включи армията срещу безредиците в Минеаполис

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че ще спре грабежите в Минеаполис с безмилостна военна мощ, откакто този град претърпя трета нощ на палежи и вълнения поради полицейското ликвидиране на невъоръжен негър.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в петък заплаши, че ще предприеме дейности, с цел да сложи град Минеаполис " под надзор ". Той назова „ разбойници ” буйстващите стачкуващи, възмутени от гибелта на афроамериканеца заради полицейската грубост. Тръм добави, че „ стартира ли плячкосването, ще стартира и стрелбата ".
Президентът сподели, че,е разговарял с губернатора на щата Минесота Тим Уолз, който е от съперничещата Демократическа партия, и " му споделил, че военните са с него от самото начало ".
Президентът не посочи какво има поради - Уолз към този момент задейства Националната армия - само че Twitter реагира, поставяйки сигнален знак, който не разрешава президентският туит да бъде споделен или харесван. Компанията обаче не изтри туита на Тръмп, съобщи БГНЕС.
Все отново Белият дом се забелязан заставен да бие отбой, откакто Twitter реши, че президентската институция предизвиква принуждение. „ Президентът не популяризира насилието. Той очевидно го осъди “, туитна Белият дом.
Тръмп е прочут със отбраната на полицията и по тази причина нетипично за него прозвучаха думите му от четвъртък, че се усеща „ доста, доста зле “ поради гибелта на Флойд. Освен това той разказа видео, снимало насилствената му гибел като „ доста шокираща панорама “.
Но президентският език стана по-агресивен, откакто насилието в Минеаполис ескалира и се стигна до грабежи. „ Тези бандити позорят паметта на Джордж Флойд и аз няма да позволи това да се случи ",туитна президентът.
Джефри Робинсън, шеф центъра Трон за правдивост и равенства към Американския съюз за цивилен свободи, окачестви последното изказване на президента като " лицемерно, аморално и нелегално ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР